ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών επιμένει για τα κατεψυγμένα

20:48 - 15 Σεπ 2006 | Οικονομία
Πιέσεις αναμένεται να ασκήσει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, προς υπογραφή του νέου σχεδίου νόμου για την αρτοποιία, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που διαχωρίζει τα προϊόντα Βake Οff από τα παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας.

Αναλυτικότερα, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποφαίνεται ότι: "Το α.28 ΕΚ έχει την έννοια ότι δεν επιτρέπει εθνική κανονιστική ρύθμιση η οποία εξαρτά την πώληση των προϊόντων Βake Οff από τους ίδιους όρους με τους ισχύοντες για την μέθοδο πλήρους παρασκευής και διαθέσεως στο εμπόριο του παραδοσιακού άρτου και των παραδοσιακών προϊόντων αρτοποιίας,".

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας οι θέσεις της Ομοσπονδίας Αρτοποιών είναι συμβατές με την απόφαση του ΔΕΚ. Το ΔΕΚ δεν καταδίκασε την Ελλάδα ούτε επέβαλλε ποινές. Συνιστά στην Ελλάδα να μην εφαρμόζει τις ίδιες διατάξεις και να μην απαιτεί τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για την ίδρυση των αρτοποιείων, με τις εγκαταστάσεις περάτωσης ψησίματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός του φρέσκου άρτου και των προϊόντων αρτοποιίας από τα προψημένα- κατεψυγμένα προϊόντα που πωλούνται στις υπεραγορές τροφίμων.

    Από την πλευρά της η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων εκτιμά ότι από το περιεχόμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της χώρας, "..δεν προέβαλε καμία δικαιολογία προς στήριξη της ρυθμίσεώς της και δεν αμφισβητεί την προβαλλόμενη παράβαση" (παράγραφος 24 της ίδιας της απόφασης).

    Στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Ανάπτυξης, εκτιμά η συντεχνία, εναπόκειται να θεσμοθετήσει τους χώρους που είναι αναγκαίοι για την παραγωγή και διάθεση του bake off, ώστε να προστατεύεται η υγεία του καταναλωτή, να διασφαλίζεται ότι δεν θα παραπλανάται ο καταναλωτής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.