ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλέποντας και κάνοντας οι τράπεζες για το buyback των ομολόγων

19:29 - 06 Δεκ 2012 | Οικονομία
Βλέποντας και κάνοντας οι τράπεζες για το buyback των ομολόγων
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τις διοικήσεις των τραπεζών σχετικά με τη συμμετοχή των πιστωτικών ιδρυμάτων στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων

Πέρα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συμμετείχαν οι οι κ.κ. Γ. Ζανιάς, Π. Χριστοδούλου από την Εθνική Τράπεζα, Ν. Νανόπουλος από τη Eurobank, Δ. Μαντζούνης από την Alpha Bank και Στ. Λεκάκος από την Πειραιώς.

 

 Με το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν κάποιες δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, Παρασκευή, θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην επαναγορά και με τι ποσοστό των ομολόγων που κατέχουν. 

 
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα, με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών να σχολιάζουν ότι αυτές οι επαφές έγιναν «σε καλό κλίμα».
 
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) τονίζει ότι η επαναγορά του ελληνικού χρέους δεν ελαφρύνει την Ελλάδα από το μείζον θέμα έλλειψης ρευστότητας και πως το ελληνικό buyback ομολόγων αυξάνει τους φόβους των αγορών για περαιτέρω πιέσεις στο ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 23:07 - 06 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.