ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημητρίαδης: Το χρέος της Κύπρου μπορεί να μειωθεί με στήριξη από τον ESM

14:25 - 12 Δεκ 2012 | Οικονομία
Η οικονομική βοήθεια που θα λάβει η Κύπρος ίσως αυξήσει το χρέος της χώρας στο 140% του ΑΕΠ αν δεν επωμιστεί μέρος του οικονομικού φορτίου ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ΕΕ, είπε την Τετάρτη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Κύπρου.
   "Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το ποσό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά στήριξης των τραπεζών μέχρι τώρα, το δεύτερο μετά το πακέτο στήριξης των τραπεζών στην Ινδονησία το 1997", είπε ο Πανίκος Δημητριάδης, που είναι επίσης μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


   Ο Δημητριάδης είπε ότι η μείωση του χρέους είναι δυνατή εάν ο μηχανισμός στήριξης ESM (European Stability Mechanism) αναλάβει μέρος του χρέους. Η προοπτική αυτή, είπε, εξαρτάται από την συμφωνία για τραπεζική ένωση στην ΕΕ.


   "Παρά τις δυσκολίες, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μια συμβιβαστική λύση αναφορικά με την ένωση τραπεζών βρίσκεται στον ορίζοντα", είπε ο Δημητριάδης σε κλειστή συνεδρίαση της  Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Τραπεζιτών στη Νέα Υόρκη την Τρίτη το βράδυ. Οι δηλώσεις του δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.