ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΠΕ: Προτάσεις για την αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου

17:34 - 18 Σεπ 2006 | Οικονομία
Τις προτάσεις του στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας εν όψει της αναμόρφωσης του Επενδυτικού Νόμου και αναγνωρίζοντας την καθοριστική σημασία του γενικότερου προσανατολισμού της εθνικής οικονομικής πολιτικής για την ανάπτυξη ανοιχτής και ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας.

Ο ΣΕΠΕ με το υπόμνημά του προς το Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ζήτησε τη συμμετοχή του στις επιτροπές αξιολόγησης του ΥΠ.ΑΝ, της Γ.Γ.Α., όπως συμμετέχει και στη γνωμοδοτική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τις επιμέρους διατάξεις του νέου Επενδυτικού Νόμου, ο ΣΕΠΕ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

·Να δοθούν αυξημένες ενισχύσεις σε επενδύσεις ανεξαρτήτως του τομέα δραστηριοποίησης, εφόσον αφορούν επενδύσεις νέας τεχνολογίας, καινοτομίας, παραγωγής νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας και βελτίωσης και ποιότητας προϊόντων, υπηρεσιών ή διαδικασιών, εφόσον χαρακτηρισθούν ως τέτοιες από τα αρμόδια όργανα, π.χ. Γ.Γ.Α, Γ.Γ.Ε.Τ., κ.λπ.

· Να δοθεί ξεκάθαρη ερμηνεία των κοινοτικών διατάξεων περί του μεγέθους των εταιριών, διότι το βάρος των κινήτρων θα δοθεί πιθανότατα στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

· Να υιοθετηθεί ως οριζόντιος στόχος η προμήθεια και υλοποίηση εφαρμογών και συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, από όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρηματικές μονάδες, όπως ορίζονται στο ΣΤΑΚΟΔ.

· Οι μικρές και οι νεοϊδρυόμενες εταιρίες να έχουν αυξημένες ενισχύσεις για επενδύσεις κυρίως στους τομείς ψηφιακής τεχνολογίας.

Εχοντας επανειλημμένα τονίσει ότι η εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρο το επιχειρηματικό φάσμα της οικονομίας, είναι στόχος υψηλής προτεραιότητας, ο ΣΕΠΕ θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση την υιοθέτηση των παραπάνω προτάσεων στην αναμόρφωση του νέου Επενδυτικού Νόμου για την κατάκτηση του οράματος της σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.