ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΧΩΔΕ: Η διοίκηση της ΑΕΛ φταίει για την καθυστέρηση του γηπέδου

23:32 - 18 Σεπ 2006 | Οικονομία
Στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ καταλογίζει ευθύνες το ΥΠΕΧΩΔΕ για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ομάδας, με αφορμή ανακοίνωση της ΑΕΛ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Πρώτον. Την απόλυτη ευθύνη για την όποια καθυστέρηση προώθησης του γηπέδου της ΑΕΛ φέρει η διοίκησή της.

Δεύτερον. Ο κ. Πηλαδάκης είχε παραχωρήσει στις 2 Αυγούστου μία συνέντευξη τύπου στην οποία ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει πλήρη φάκελο για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ. Του απαντήσαμε ότι λείπουν στοιχεία από το φάκελο και του επισημάναμε ποια ακριβώς είναι αυτά. Στη νέα συνέντευξή του στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά και στην χθεσινή ανακοίνωση, παραδέχεται ότι δεν είχε προσκομίσει στις 2 Αυγούστου τα έγγραφα που του ζητούσαμε αλλά τα έστειλε προ εβδομάδος. Γιατί λοιπόν δεν έλεγε από την αρχή την αλήθεια, αλλά προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση με τη συνέντευξη τύπου και τις παραπλανητικές για τον κόσμο δηλώσεις ότι δήθεν όλα ήταν έτοιμα από τις 2 Αυγούστου; Γιατί να φανατίζονται τα νέα παιδιά εναντίον του νόμιμου;

Θα μπορούσε απλά να δηλώσει ότι ετοιμάζουν την ολοκλήρωση του φακέλου και όταν αυτό γίνει θα προχωρήσουν οι συζητήσεις με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μάλιστα την 1η Αυγούστου για να μην δημιουργούνται προβλήματα και παρεξηγήσεις τον προειδοποιήσαμε να μηνπροβεί στην συνέντευξη γιατί παρά τις πιέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ ο φάκελος δεν είναι ολοκληρωμένος και λείπουν έγγραφα και στοιχεία. Ο ίδιος γνωρίζει αν παρασύρθηκε από τους συμβούλους του ή όχι.

Τρίτον. Ο κ. Πηλαδάκης ισχυρίζεται στην χθεσινή του ανακοίνωση ότι έχει καταθέσει όλα τα έγγραφα ακόμα και αυτά «που του ζητήθηκαν για πρώτη φορά στις 23.08.06». Επισημαίνουμε ότι τίποτα δεν του ζητήθηκε για πρώτη φορά στις 23.08.06. Όλα του ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ εγγράφως από τις 20.03.06 με το υπ’αριθμ. πρωτ. 2918. Μάλιστα η έγκριση του Δασαρχείου που εστάλη με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν καλύπτει το σύνολο της επιφανείας.

Εν πάση περιπτώσει τώρα ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει όλα τα έγγραφα πριν 7 ημέρες στις 12 Σεπτεμβρίου στην Γ.Γ.Α. Μακάρι, αλλά στο Υπουργείο μας δεν έχουν φτάσει. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ουδείς έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε από την ΠΑΕ ΑΕΛ είτε από την ΓΓΑ. Η συνεργασία με ένα Υπουργείο δεν γίνεται με συνεντεύξεις.

Τέλος, για το θέμα των εγγράφων το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορεί να παίζει τον «παπά» και να συμμετέχει σε μια παρωδία. Ας έρθουν επιτέλους τα στοιχεία στο Υπουργείο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες όπως προβλέπει ο νόμος και ισχύει για όλες τις ομάδες. Ούτε είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι να ασχολούμαστε με συνεντεύξεις και ανακρίβειες. Μόλις πραγματικά και όχι πλασματικά συμπληρωθεί ο φάκελος με όλα τα στοιχεία θα αρχίσουν και οι συζητήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΑΕΛ.

Τέταρτον. Σχετικά με το θέμα των εμπορικών χρήσεων, πρέπει να γίνει σαφές ότιβάσει του νόμου, είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ και όχι «του Ερασιτεχνικού Σωματείου, του Δήμου και της ΓΓΑ». Η ΑΕΛ θα λάβει το ποσοστό εμπορικών χρήσεων που δικαιούται βάσει του γηπέδου που θα κατασκευαστεί, όπως ισχύει και για τονΠαναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που επικαλείται ο κ. Πηλαδάκης.

Η ΑΕΛ δεν πρόκειται να αδικηθεί αλλά δεν είναι δυνατόν να ζητά διπλάσια ποσοστά εμπορικών χρήσεων από τις άλλες ομάδες. Αυτό δεν είναι «ισονομία». Και για το ακανθώδες αυτό θέμα θα έχει πλήρη ενημέρωση ο Λαρισαίος πολίτης.

Όσο για την αντιπαράθεση που αναφέρει ο Πρόεδρος της ΑΕΛ επισημαίνουμε ότι εμείς δεν προχωρήσαμε σε αντιπαράθεση αλλά υπηρετήσαμε την ανάγκη να αποκατασταθεί η αλήθεια. Και εάν δημιουργήθηκαν «παρεξηγήσεις» αυτές οφείλονται στις ανακρίβειες που ελέχθησαν. Δεν θέλουμε να επανέλθουμε επί του θέματος αλλά όλα έχουν τα όριά τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, επαναλαμβάνουμε ότι ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς επιθυμεί να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΛ όσο και όλοι οι Λαρισαίοι. Είναι αποφασισμένος να κάνει όλα όσα του επιβάλλουν η θέση του και η αίσθηση καθήκοντός του για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, αλλά αυτό μέσα στα πλαίσια που ισχύουν και για τις άλλες ομάδες».

 

 

 

</

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.