ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τις... Άλπεις στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού και των Καλαβρύτων

01:05 - 24 Δεκ 2012 | Οικονομία
Από τις... Άλπεις στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού και των Καλαβρύτων
Ελάχιστα έως και καθόλου μειωμένη αναμένεται να είναι η κίνηση σε δύο από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την κίνηση των επισκεπτών στα χιονοδρομικά κέντρα κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων,  με παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς να εκφράζουν την ελπίδα ότι δε θα σημειωθούν ιδιαίτερες μειώσεις στον αριθμό των αφίξεων. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι σταθερές τιμές που υπάρχουν σε πολλά μεγάλα χιονοδρομικά, τουλάχιστον εδώ και έξι χρόνια.

 

Οι διευθύνσεις των χιονοδρομικών κέντρων «ποντάρουν» πολλά στις καιρικές συνθήκες και στην ποσότητα του χιονιού που αναμένεται να υπάρξει στις γιορτές, με τις τελευταίες προβλέψεις να κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα χιονοπτώσεων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις ορεινές περιοχές, δίνοντας κίνητρο σε όσους έχουν  αδυναμία στα χειμερινά σπορ να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα (σκι, snowboards) και να συρρεύσουν  στις πίστες των κέντρων.

 

Καιρού επιτρέποντος λοιπόν,  η κίνηση στα χιονοδρομικά μπορεί να κυλήσει σε πολύ καλούς ρυθμούς. Από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, η Σοφία Σιορώκου, τονίζει στο «R» πως «είμαστε αισιόδοξοι για την κίνηση που αναμένεται να έχουμε την περίοδο των Χριστουγέννων, μιας και φαίνεται ότι οι καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν στο να υπάρχει πολύ χιόνι στις πίστες. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από πιθανούς επισκέπτες και πιστεύουμε ότι  η κίνηση θα είναι ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ μπορεί να κυμανθεί και ελάχιστα υψηλότερα από το 2011

 

Η κυρία Σιορώκου αναφέρει ότι για το διάστημα το περσινών εορτών υπήρξε άνοδος της επισκεπτών στο κέντρο, ενώ σημειώνει ακόμα πως ο κύριος όγκος της κίνησης για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι μεταξύ 24 Δεκεμβρίου και 6 – 7 Ιανουαρίου, όπως και στην πλειονότητα των χιονοδρομικών.

 

Γεμάτες πίστες και στα Καλάβρυτα

 

Θετικά είναι τα μηνύματα για την κίνηση των επισκεπτών και από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, με τη διοίκηση του κέντρου να σχολιάζει πως αναμένει μια πτώση στο αριθμό των πελατών, η οποία όμως δε θα είναι ιδιαίτερη. «Το ξεκίνημα της σεζόν είναι θετικό μιας και οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν μια εβδομάδα νωρίτερα φέτος σε σχέση με το 2011, γεγονός το οποίο έχει ήδη αρχίσει να φέρνει επισκέπτες στο κέντρο» σχολιάζουν από τη διεύθυνση του κέντρου.

 

Από την Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, σημειώνεται ότι η πληρότητα των κρατήσεων κυμαίνεται στο 80% σε σχέση με την περσινή σεζόν, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό το ποσό μπορεί να σημειώσει άνοδο μέχρι το τέλος των εορτών.

Παράγοντες της αγοράς, τονίζουν ότι θα υπάρξει σημαντικός αριθμός επισκεπτών που θα κινηθεί στα χιονοδρομικά κέντρα την τελευταία στιγμή, αφού οι μέρες που «πέφτουν» τα Χριστούγεννα  και η Πρωτοχρονιά (και στις δύο περιπτώσεις Τρίτη) , είναι βολικές για μια διήμερη ή τριήμερη φυγή προς χειμερινούς προορισμούς.

 

Αλ. Βέλμαχος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:23 - 24 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.