ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 17,3% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία

12:49 - 20 Δεκ 2012 | Οικονομία
Αύξηση κατά 17,3% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον μήνα Οκτώβριο του 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2011, έναντι μείωσης 8,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2011 - Οκτωβρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2010 - Οκτωβρίου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 3,2%, έναντι αύξησης 8,6% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

 

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 17,3% το μήνα Οκτώβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 25,5%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 18,1%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.

Επίσης, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 17,3% το μήνα Οκτώβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,1%.
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 38,2%.

 

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,1% το μήνα Οκτώβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 31,9%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,6%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ποτών, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων.

 

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 38,2% το μήνα Οκτώβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 17,5%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 39,2%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μη μεταλλικών ορυκτών και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων.

Επίσης, η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 38,2% το μήνα Οκτώβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 3,8%.
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 57,9%.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 20 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.