ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΝΟ: Να αποσυρθεί η διάταξη για την φορολόγηση των ναυτικών

14:32 - 20 Δεκ 2012 | Οικονομία
Κάθετα αντίθετη στην αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με τίτλο «Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», εμφανίζεται η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η εκτελεστική επιτροπή, που αποτελείται από τους προέδρους των 14 ναυτεργατικών σωματείων, αποφάσισε παράλληλα την άμεση αποστολή εξώδικης δήλωσης προς τα αρμόδια υπουργεία και τις εφοπλιστικές ενώσεις, στην οποία θα ζητείται η πλήρης απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και του σχετικού άρθρου στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αυξάνει τους συντελεστές φορολόγησης στους Έλληνες ναυτικούς.

Η ΠΝΟ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί μεταβολή προς το δυσμενέστερο, ενώ προειδοποιεί με κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής.

Παράλληλα, θα ζητείται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, η πλήρης εξόφληση δεδουλευμένων των ναυτικών έως την Παρασκευή 21/12 (πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν δεδουλευμένα σε πληρώματα τρεις και τέσσερις μήνες).

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, από 1/1/2013 ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία, θα υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα. Μέχρι σήμερα, ο συντελεστής φορολόγησης για τους αξιωματικούς ήταν 6% και για τα πληρώματα 3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.