ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Σε κλίμα ανησυχίας η τελευταία συνεδρίαση του έτους

11:06 - 31 Δεκ 2012 | Οικονομία
Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την τελευταία για το 2012 και οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις εξελίξεις για το δημοσιονομικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το κλείσιμο της Wall Street, η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αυτόματη αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές των δημοσίων δαπανών.

Οι συζητήσεις έχουν διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα και όπως πολλοί είχαν προβλέψει, αν υπάρξει κάποια συμφωνία, αυτή θα είναι της τελευταίας στιγμής. Το δολάριο επιχειρεί να κινηθεί υψηλότερα και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, τότε αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά.

Χθες, η Γερμανίδα Καγκελάριος, κ. Μέρκελ, τόνισε ότι βλέπει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ευρώπη να αποδίδουν, αλλά παρόλα αυτά προέβλεψε ένα ακόμα πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για το 2013.

Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης μεταποίησης PMI για την Κίνα, βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011. Συγκεκριμένα, σημείωσε άνοδο στις 51,5 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 50,9 μονάδες και έναντι 50,5 μονάδων που ήταν η προηγούμενη μέτρηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.