ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για τον Ιανουάριο

12:51 - 07 Ιαν 2013 | Οικονομία
Βελτίωση για πέμπτο συνεχή μήνα παρουσιάζει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία των επενδυτών μετά την επιτυχή επαναγορά ομολόγων στην Ελλάδα και την πτώση της ανεργίας στην Ισπανία.

Ο μηνιαίος δείκτης της Sentix για την εμπιστοσύνη των επενδυτών σημείωσε σημαντική άνοδο στις -7 μονάδες τον Ιανουάριο, από -16,8 μονάδες τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης διαμορφώθηκε σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στις -15 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών συνέβαλε σημαντικά η βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, μετά την επαναγορά ομολόγων και την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τη Standard and Poor's.

 

«Ο δείκτης για την Ευρωζώνη αποδείχθηκε ισχυρότερος απ’ ό,τι αναμενόταν και αυτό οφείλεται εν μέρει στα πολλά θετικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την περιοχή», αναφέρει στη σημερινή της ανακοίνωση η Sentix.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.