ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: «Ένα χρόνο υπομονή»...

13:10 - 07 Ιαν 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: «Ένα χρόνο υπομονή»...
Την δημοσιονομική αδυναμία για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή φορολογικές ελαφρύνσεις αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, ενώ αναβάλλει τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του για το μέλλον.

Αρνητικός για το ενδεχόμενο επέκτασης των φοροελαφρύνσεων και του επιδόματος θέρμανσης εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. «Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχουν» τόνισε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ωστόσο, διευκρίνησε πως το επίδομα θέρμανσης «είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν».

Επιπλέον, ο υπουργός προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου».

Επιπλέον, ο υπουργός υπογράμμισε πως είναι κρίσιμο να καταβληθούν οι φόροι και να επιτευχθούν οι στόχοι, λέγοντας: «Η επόμενη δόση δεν θα έλθει, αν χαλαρώσουμε.

Εάν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, θα χάσουμε την αξιοπιστία που έχουμε αρχίσει να ανακτούμε. Έχουμε θέσει μείζονες στόχους, τους οποίους πρέπει να πετύχουμε».

Για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να πει οτιδήποτε, αλλά τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου προχωρούν στον έλεγχο υποθέσεων ενδεχόμενης φοροδιαφυγής και προς τον σκοπό αυτόν έχουν σταλεί σημειώματα που αφορούν στα 54.000 εμβάσματα εξωτερικού.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 07 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.