ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης το φορολογικό

20:57 - 10 Ιαν 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης το φορολογικό
Σε υψηλούς τόνους και υπό τη σκιά της λίστας Λαγκάρντ, των καταλήψεων και του προβλήματος με το επίδομα θέρμανσης πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Εν μέσω ενστάσεων και εντάσεων πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο πλαίσιο της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».

Απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης σχετικά με το πρόβλημα θέρμανσης, συνεπεία της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως η καταγραφή μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, οφείλεται εν πολλοίς στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην «αποθεματοποίηση» πετρελαίου πριν την άνοδο της τιμής του. «Έχουμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. Καλύπτουμε πάνω από το 85% του πληθυσμού», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως οι εκπρόσωποί της «στερούνται εναλλακτικών προτάσεων. Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία».
Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες του ΠαΣοΚ και της ΔημΑρ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. -ποσό που είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο. «Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.