ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραλίγο... νέα γκάφα από το ΥΠΟΙΚ - Αποσύρθηκε τελικά ο φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής

17:34 - 14 Ιαν 2013 | Οικονομία
Παραλίγο σε νέο... "παράπτωμα" να πέσει το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς τελευταία στιγμή απέσυρε τη διάταξη για την επιβολή φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε δεκτή την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που του επισήμαινε ότι θα υπάρξουν φαινόμενα 2πλής φορολόγησης καθώς το υπουργείο Ναυτιλίας προωθεί ειδικό τέλος πλου για όλα τα σκάφη.

Παράλληλα, αποσύρθηκε η διάταξη που επέφερε αυστηρές ρυθμίσεις και ποινές για όσους εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, καθώς και το άρθρο για την φορολογία των πλοίων με ξένη σημαία καθώς όπως είπε το θέμα ρυθμίστηκε με το φορολογικό.

Έτσι, μετά τα νέα δεδομένα, τα 110 εκατ. ευρώ της έκτακτης εισφοράς θα πληρώσουν οι 18.330 φορολογούμενοι που διαθέτουν ιδιωτική πισίνα αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού (άνω των 1.929 κ.ε). Παράλληλα, επιβάλλεται κλιμακωτός φόρος από 6-10% για εφοπλιστές που φέρνουν στη χώρα μας ναυτιλιακό συνάλλαγμα, για έσοδα 100 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.