ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταλήψεις εφοριών ενάντια στην μετεγκατάστασή τους

12:03 - 15 Ιαν 2013 | Οικονομία
Παράταση για την μετεγκατάσταση των ΔΟΥ μελετά το υπουργείο Οικονομικών.

Υπό κατάληψη τελούς από χθες 9 εκ των συνολικά 51 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) σε όλη τη χώρα, η λειτουργία των οποίων επρόκειτο να ανασταλεί στο πλαίσιο του σχεδίου ενοποίησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών ενώ σήμερα υπό κατάληψη είναι και η ΔΟΥ Αιγάλεω από κατοίκους και δημοτικές αρχές.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούσαν χθες οι ΔΟΥ Δεσκάτης Γρεβενών, Καλλονής Λέσβου, Αταλάντης Φθιώτιδος, Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Καρύστου Ευβοίας, Λεωνιδίου Αρκαδίας, Μοιρών Ηρακλείου, Πύλου και Νάουσας.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι καταλήψεις σημειώνονται κατόπιν πρωτοβουλιών των δημοτικών αρχών, οι οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο αναστολής λειτουργίας των ΔΟΥ που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

 

Παράταση για την μετεγκατάσταση των ΔΟΥ

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει παράταση του χρόνου μετεγκατάστασης ΔΟΥ όπου διαπιστωθεί, κατόπιν σχετικής έρευνας, ότι υπάρχουν συμφερότερες προσφορές ενοικίασης κτιρίων προσανατολίζεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές το υπουργείο Οικονομικών.

Και τούτο, κατόπιν καταγγελιών ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής, τα κτίρια μετεγκατάστασης που έχουν επιλεγεί δεν είναι τα φθηνότερα διαθέσιμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.