ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Δεν πρέπει να έχουμε αποκλίσεις από το δημοσιονομικό στόχο

14:57 - 21 Ιαν 2013 | Οικονομία
«Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με το περιεχόμενο της Έκθεσης του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι ενδιάμεσες εκθέσεις του ΔΝΤ δεν είναι δεσμευτικές για την Κυβέρνηση, ωστόσο, αυτό που είναι δεσμευτικό είναι η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να καταγραφούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων όπως έχουμε προγραμματίσει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκτίμησε  ότι το 2013 και ειδικότερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την οικονομία.

Επεσήμανε ότι «έχει πλέον ακυρωθεί ο νομισματικός κίνδυνος ενώ έχει μειωθεί ο κίνδυνος της χώρας και ο Έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει».

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ,  ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι, η ρευστότητα και η απασχόληση που για να επιτευχθούν θα πρέπει να γίνει φιλικό το επενδυτικό κλίμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.