ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eνώ η S&B ετοιμάζεται να φύγει από την Ελλάδα, το ΙΟΒΕ που πρόεδρος είναι ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος τονίζει την ανάγκη των επενδύσεων...

14:18 - 24 Ιαν 2013 | Οικονομία
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την παρουσίαση της έκθεσης του ΙΟΒΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Οδ. Κυριακόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα τυγχάνει και μεγαλομέτοχος της S&B, η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει η εταιρεία, ετοιμάζεταινα ακολουθήσει την Coca Cola, μιλούσε για την ανάγκη των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα.

Βασικός μοχλός για την ανάκαμψη είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις (...), ανέφερε το ΙΟΒΕ. Η ανακεφαλαιοποίηση θα αποκαταστήσει την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος και το ισχυροποιεί σε όρους φερεγγυότητας. Αν αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, οι επερχόμενες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο και η δημιουργία λιγότερων αλλά ισχυρότερων παικτών, είναι το δεύτερο. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η ένεση ρευστότητας προς τις τράπεζες από την επαναγορά ομολόγων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:48 - 24 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.