ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ οι συμβάσεις των υπό αποκρατικοποίηση οργανισμών - Aφορά στον ΟΠΑΠ

19:26 - 01 Φεβ 2013 | Οικονομία
Στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ οι συμβάσεις των υπό αποκρατικοποίηση οργανισμών - Aφορά στον ΟΠΑΠ
Στη διάθεση των υποψηφίων αγοραστών θα είναι το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οργανισμοί που βρίσκονται υπό αποκρατικοποίηση, σύμφωνα με τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση.

Μετά τις αντιδράσεις από τους επενδυτές ότι δεν έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που πρέπει για να καταθέσουν τις προσφορές τους, η κυβέρνηση προωθεί τροπολογία η οποία αίρει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις να κατηγορηθούν για παραβίαση κανόνων εμπιστευτικότητας.

Έτσι, η τροπολογία δίνει στο Ταμείο (ΤΑΙΠΕΔ), τη δυνατότητα να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος, «όλες εν γένει τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν στο νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης».

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει, σύμφωνα με την τροπολογία, το δικαίωμα της πρόσβασης στα δεδομένα αυτά, είτε για τον εαυτό του, είτε για λογαριασμό των υποψηφίων επενδυτών- και οι κοινοποιούσες εταιρείες, είτε το ΤΑΙΠΕΔ, εξαιρούνται από κάθε αστική ή διοικητική ευθύνη για την αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών.

Από πλευράς τους, οι υποψήφιοι επενδυτές υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά μόνο για τη διαμόρφωση επενδυτικής απόφασης, καθώς η κοινοποίησή τους σε τρίτα πρόσωπα απαγορεύεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 04 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.