ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκορδάς: Μπήκε φρένο στον εκτροχιασμό των τιμών

19:41 - 06 Φεβ 2013 | Οικονομία
Τροχοπέδη στην αυξητική πορεία των τιμών στάθηκαν τα μέτρα – αναφορικά με την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων καθώς και στην άρση των αγορανομικών εμποδίων - που έλαβε η κυβέρνηση, αλλά και η μείωση της ζήτησης σχεδόν σε όλους τους κλάδους, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, παρουσιάζοντας την εξέλιξη των τιμών του 2012.

Ο υφυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που εμφανίζουν τις τιμές στην διατροφή, την υγεία, τις επικοινωνίες, την εκπαίδευση να έχουν μειωθεί, ενώ αν δεν υπήρχε η αύξηση των φόρων σε καύσιμα και των τιμών του ρεύματος, θα μπορούσε να καταγράφει αρνητικός πληθωρισμός για το 2012.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που έχει αρνητικό δείκτη τιμών στην κατηγορία της διατροφής και των μη αλκοολούχων ποτών. Ο συγκεκριμένος δείκτης το 2012 μειώθηκε κατά 0,54%.

Όπως δήλωσε ο κ. Σκορδάς, «η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, καθώς το αίσθημα της ακρίβειας, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων, της αύξησης των φορών και της ανεργίας δεν μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε , ωστόσο μπήκε ενα φρένο στον εκτροχιασμό των τιμών».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:50 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.