ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικό συνταξιοδοτικό ταμείο περιμένει να πέσουν κι άλλο οι τιμές των ακινήτων για να επενδύσει

01:04 - 07 Φεβ 2013 | Οικονομία
Γερμανικό συνταξιοδοτικό ταμείο περιμένει να πέσουν κι άλλο οι τιμές των ακινήτων για να επενδύσει
"Mας ενδιαφέρει η ελληνική αγορά αλλά θα περιμένουμε να πέσουν και άλλο τιμές των ακινήτων". Αυτό ειπώθηκε σε γνωστό μεσιτικό γραφείο της συμπρωτεύουσας από τους εκπροσώπους Γερμανικού συνταξιοδοτικού ταμείου, με διαχειριζόμενα κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Στέλεχος του μεσιτικού γραφείου επιβεβαίωσε στο "R" τα παραπάνω, ενώ συμπλήρωσε ότι του ζητήθηκε να παραδώσει μελέτη με το σύνολο των ακινήτων της Ελλάδος που στην παρούσα φάση διατίθενται. Οπερ και εγένετο στα τέλη του 2012, ενώ το βασικότερο συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει τον τελευταίο χρόνο από 20% έως και 50%. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του fund στρέφεται αφ' ενός προς την αγορά εμπορικού κέντρου και αφ' ετέρου στην απόκτηση γης, για τη δημιουργία συγκροτήματος μικτής δόμησης, το οποίο δηλαδή θα περιλαμβάνει τόσο διαμερίσματα κατοικιών όσο και γραφεία και καταστήματα.

Ωστόσο, επεσήμανε η ίδια πηγή, μολονότι η αγορά έχει πλημμυρίσει από αδιάθετα ακίνητα η υπερφορολόγηση λειτουργεί ανασταλτικά. Ανέφερε δε μία περίπτωση που του έτυχε πρόσφατα με την πώληση ενός χώρου πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη συνολικής εκτάσεως 800 τ.μ. Οπως μας είπε ενώ η τιμή πώλησή του ήταν 200.000 ευρώ, η αντικειμενική του αξία ξεπερνούσε τις 650.000 ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι η επιβάρυνση προς την εφορία (συμπεριλαμβανομένων της αμοιβής του μεσίτη και του συμβολαιογράφου) ανέρχεται σε 80.000 ευρώ. Ποσό που τελικά απέτρεψε τον επενδυτή από την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 01:04 - 07 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.