ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕπ: Πρόγραμμα στήριξης 500 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

12:33 - 08 Φεβ 2013 | Οικονομία
ΕΤΕπ: Πρόγραμμα στήριξης 500 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Επέκταση των δράσεών της για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα το 2013 σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο πλαίσιο προγράμματος στήριξης ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση της ΕΤΕπ επιβεβαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Τράπεζας το 2011. Οι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων πολλοί Έλληνες, υπογράμμισαν ότι οι χώρες του Νότου που υφίστανται κρίση προσβλέπουν σε χρηματοδότηση από την τράπεζα.
Όπως ανέφερε στην Deutsche Welle ο επικεφαλής της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, η τράπεζα έχει προσφέρει ήδη σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα και θα επεκτείνει τις δράσεις της μέσα στο 2013.

«Αν δούμε προσεκτικά τα στοιχεία, διαπιστώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι η μόνη διεθνής τράπεζα που παρεμβαίνει στην Ελλάδα, παρέχοντας βοήθεια στην πραγματική οικονομία» επισημαίνει ο Βέρνερ Χόγιερ. «Αυτό ισχύει τόσο για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής όσο επίσης -και νομίζω ότι αυτό είναι πιο σημαντικό- για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναζητούν χρηματοδότηση. Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ακόμα και κάποιες που μπορούν να σταθούν στη διεθνή αγορά, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες, ούτε καν για περιορισμένες επενδυτικές κινήσεις. Αποφασίσαμε από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση ένα πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων ύψους 500 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση, ώστε σε συνεργασία και με τις ελληνικές τράπεζες, να βελτιωθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό».

 

Επέκταση 10 δισεκ. ευρώ στα κεφάλαια της ΕΤΕπ

Για να γίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα, τα κεφάλαια της ΕΤΕπ αυξήθηκαν κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.