ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα εβδομάδων η ολοκλήρωση των ελέγχων στους καταθέτες του εξωτερικού

22:10 - 12 Φεβ 2013 | Οικονομία
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τα απολογιστικά στοιχεία για τους ελέγχους των 24.710 φορολογουμένων καταθετών του εξωτερικού.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης απαντώντας πριν λίγο στη Βουλή σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου των καταθετών του εξωτερικού τόνισε πως τα στοιχεία για το πόσοι δικαιολόγησαν τις εν λόγω καταθέσεις, σε πόσους καταλογίστηκε πρόσθετος φόρος, αλλά και για το πόσοι δεν ανταποκρίθηκαν στα ειδοποιητήρια που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιασθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Μαυραγάνης δεν έδωσε στοιχεία για το πότε θα εκπνεύσει η προθεσμία για τους εν λόγω φορολογουμένους και σημείωσε πως με το σχετικό ζήτημα ασχολείται και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε στην ερώτησή του πως η συζήτηση για τα διαδικαστικά που αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ έχει επισκιάσει το πραγματικό ζητούμενο για τους πολίτες που δεν είναι άλλο από το αποτέλεσμα των ελέγχων των 54.000 καταθετών εξωτερικού, των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, αλλά και των καταθετών του Λιχτενστάιν και του Λουξεμβούργου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.