ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημέρωση για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ζήτησε από τον Λιβιεράτο πρωθυπουργός

23:38 - 20 Φεβ 2013 | Οικονομία
Οι μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και η απλούστευση των διαδικασιών, όπου απαιτείται, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό ΠΕΚΑ Λ.Λιβιεράτο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατά τη σύσκεψη που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επικείμενες αλλαγές στο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για επενδύσεις, και επιτάχυνσης στη κατάρτιση του Κτηματολογίου.

Έγινε επίσης επισκόπηση των εξελίξεων αναφορικά με τις σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την ενεργειακή πολιτική του υπουργείου ενώ αναπτύχθηκε και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) αλλά και της θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Επίσης τέθηκαν ζητήματα συντονισμού με άλλα υπουργεία, όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες προκειμένου να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις που οφείλονται στη γραφειοκρατία.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνεται καλύτερος συντονισμός με τα υπόλοιπα υπουργεία και να συντομεύσουν οι διαδικασίες όσον αφορά διάφορες εκκρεμότητες όπως είναι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ στο παλιό Μινιόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.