ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Το ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει δύναμη να στηρίξει τις συντάξεις - Άγνωστη λέξη σε λίγο οι "μαϊμού συντάξεις"

16:27 - 21 Φεβ 2013 | Οικονομία
Το νομοσχέδιο που μπαίνει στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στον βασικό του πυρήνα ενσωματώνει το τέλος της ανομίας και της παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. «Η λέξη μαϊμού σύνταξη θα είναι άγνωστη λέξη και αυτό το θεωρώ πολύ θετικό βήμα το οποίο θα κάνει πράξη η Βουλή», τόνισε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία ενέκρινε τον διορισμό του νέου προέδρου του ΝΑΤ, Γ. Θεοτοκά.

Επεσήμανε ακόμη πως το ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει δύναμη να στηρίξει τις συντάξεις και ως εκ τούτου ο κρατικός προϋπολογισμός είναι αυτός που τις διατηρεί.

Ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, η χώρα μας θα έχει ίσως ένα από τα καλύτερα σε επίπεδο ελέγχου και ενημέρωσης ασφαλιστικά συστήματα βάσης της Ευρώπης.

Όπως εξήγησε, δεδομένου ότι η απόκλιση για την πλήρη ταυτοποίηση όλων των συνταξιούχων της χώρας είναι σήμερα μόνο 7% για τα ΑΜΚΑ και 4% για το ΑΦΜ, αν ο στόχος πέσει κάτω από το 3%, για πρώτη φορά θα έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα από τα καλύτερα συστήματα ενημέρωσης συντάξεων και συνταξιούχων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.