ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Θα επιτευχθεί ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων

14:29 - 27 Φεβ 2013 | Οικονομία
Την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τον φετινό στόχο για τα έσοδα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων εξέφρασε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

 Με βάση το μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να αντλήσει 2,5 δις ευρώ το 2013 από την πώληση ποσοστών σε εταιρίες, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, και από την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού. 


   "Υπάρχει κάθε αισιοδοξία με τους διαγωνισμούς τώρα που είναι ανοικτοί, σας είπα ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και Ελληνικό που στο 2013 ολοκληρώνονται, υπάρχει κάθε αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος", δήλωσε ο Μηταράκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. 


   Η διαγωνιστική διαδικασία και για τις τρεις αυτές εταιρίες έχει ήδη ξεκινήσει. Η κατάθεση των τελικών προσφορών για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ αναμένεται εντός του Απριλίου και ο Μηταράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστερήσεων. 


   "Δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή τη στιγμή να πιστεύουμε ότι δεν θα επιτευχθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα", είπε.


   Από την ένταξή της στο μνημόνιο το 2010, η Ελλάδα είχε θέσει ένα πολύ φιλόδοξο μακροπρόθεσμο στόχο για τις αποκρατικοποιήσεις. Όμως, το δυσμενές για τη χώρα διεθνές κλίμα λόγω της κρίσης χρέους και η βουτιά της χρηματιστηριακής αξίας των προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων την ανάγκασαν να μειώσει πολλές φορές τον στόχο αυτό. 


   Η επιτυχία της κυβέρνησης να πουλήσει την συμμετοχή της στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις, τον ΟΠΑΠ και την ΔΕΠΑ, θα αποτελέσει τεστ για την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζητάει η ΕΕ και το ΔΝΤ και είναι απαραίτητες για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:11 - 27 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.