ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά... κατατέθηκε η τροπολογία για τη διαφάνεια των συμβάσεων στους υπο κρατικοποίηση οργανισμούς

20:02 - 01 Μαρ 2013 | Οικονομία
Για τρίτη φορά κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει την διάθεση στους υποψήφιους επενδυτές των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες, με εξαίρεση όσες άπτονται εθνικού συμφέροντος ή επηρεάζουν διακρατικές συμφωνίες της χώρας.

Το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE).

Η συγκεκριμένη μάλιστα, τροπολογία αρχικά είχε κατατεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου και αποσύρθηκε προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να λάβει υπόψη την απαίτηση να διαφυλαχθούν συμβάσεις της αμυντικής βιομηχανίας. Επανακατέθηκε την Τετάρτη και αποσύρθηκε την Πέμπτη με την αιτιολογία ότι μπήκε σε «άσχετο» νομοσχέδιο.

Τώρα κατατέθηκε για τρίτη φορά σε ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος. Η τροπολογία προβλέπει ότι οι διοικήσεις εταιριών που βρίσκονται υπό αποκρατικοποίηση είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στο ΤΑΙΠΕΔ όλες τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες ώστε να πραγματοποιηθούν ο νομικός και ο οικονομικός έλεγχος (due diligence) από τους υποψήφιους επενδυτές. Οι διοικήσεις των εταιρειών απαλλάσσονται από τυχόν ποινική ή αστική ευθύνη από τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών αυτών, ενώ από την άλλη πλευρά, καθορίζονται αυστηρές ποινές για όποιον υποψήφιο επενδυτή χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για άλλο σκοπό πλην από αυτόν για τον οποίο προβλέπεται να τις λάβει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.