ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσδοκία ότι τα βρίσκουν κυβέρνηση - τρόικα

16:22 - 11 Μαρ 2013 | Οικονομία
Προσδοκία ότι τα βρίσκουν κυβέρνηση - τρόικα
Αύριο το απόγευμα στις 6 η συνάντηση του πρωθυπουργού με το κλιμάκιο των ελεγκτών.

 Αυτό υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε εκτάκτως  για αύριο στις 6 το απόγευμα συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Α.  Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στη συνάντηση θα εξεταστούν κρίσιμα ζητήματα, όπως η κινητικότητα στο Δημόσιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το ειδικό τέλος ακινήτων, για το οποίο η τρόικα πιέζει να διατηρηθεί και το 2013 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

Πριν από την συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, θα προηγηθεί απόψε στις 7 συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο καθορισμός της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης είναι να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών (14-15 Μαρτίου).

Το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.

Όσον αφορά το χαράτσι, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν στις επαφές τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη συνέχιση της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ, καθώς θεωρούν πως είναι ο πλέον αποδοτικός φόρος και ότι η προετοιμασία για την αντικατάσταση τους δεν έχει προχωρήσει γρήγορα, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν την έγκαιρη επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, εξέλιξη που θα μπορούσε να στοιχίσει 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2013.

Η τρόικα δεν θέλησε να υπάρξει και αποδέσμευση του ενιαίου φόρου ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς θεώρησε πως αν ο φόρος βεβαιωνόταν με εκκαθαριστικά της ΓΓΠΣ απλά δεν θα καταβαλλόταν από τους φορολογουμένους.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:32 - 11 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.