ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με δόσεις 30% του εισοδήματος των δανειοληπτών, περίοδο χάριτος 4 χρόνια και κυμαινόμενο επιτόκιο η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

00:01 - 12 Μαρ 2013 | Οικονομία
Με δόσεις 30% του εισοδήματος των δανειοληπτών, περίοδο χάριτος 4 χρόνια και κυμαινόμενο επιτόκιο η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Οι νέες αλλαγές.

Συμφωνία στα βασικά σημεία διαφωνίας κυβέρνησης και τρόικας για την αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στους υπερχρεωμένους καταναλωτές διαφαίνεται από τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και του γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Γιώργου Στεργίου με τους εκπρόσωπους της Τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά στη διάρκεια της τετραετούς περιόδου χάριτος όπου ο δανειολήπτης θα πληρώνει δόση ίση με το 30% του εισοδήματός του και με επιτόκιο 1,5%, οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στην ανά έτος επανεξέταση της ρύθμισης, αντί ανά δύο χρόνια που ήταν η αρχική εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σε ότι αφορά το επιτόκιο 1,5% η πρόταση είναι να μην είναι σταθερό, αλλά να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Πάντως, ανοικτή φαίνεται να είναι η συζήτηση για το ζήτημα του ορίου της περιουσίας που πρέπει να έχει κάποιος για να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νομοσχεδίου. Εξετάζεται να λαμβάνεται υπόψη όλη η περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη ( ακίνητη και κινητή περιουσία καθώς και καταθέσεις σε τράπεζες).
Σε ότι αφορά το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη) η πρόταση της τρόικας είναι η δόση του δανείου, από την αίτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, να είναι μεγαλύτερη των 40 ευρώ, που αρχικά έχει προτείνει το υπουργείο.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:45 - 12 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.