ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: «Η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία»

19:48 - 14 Μαρ 2013 | Οικονομία
Σαμαράς: «Η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία»
«Η επιστροφή στην ανάπτυξη πρέπει να είναι ο βασικός στόχος όλων των Ευρωπαΐων ηγετών» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως «τα βασικό πρόβλημα της Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας είναι η ανεργία που έχει ανέβει σε  ιστορικά υψηλά επίπεδα».

 

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμα πως η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ, δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στους νέους.

 

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ υποστήριξε πως «παρά τις ενδείξεις ότι τα χειρότερα της χρηματοοικονομικής κρίσης βρίσκονται πλέον πίσω μας… υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για να αποκαταστήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης, να αναζωογονήσουμε τις οικονομίες μας, να θεραπεύσουμε τα τραπεζικά μας συστήματα, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και να βελτιώσουμε την πρόνοια στην περιοχή μας».

 

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η οικονομία αντιδρά με χρονοκαθυστέρηση: μόλις επιστρέψει η σταθερότητα, χρειάζεται χρόνος για να μεταφραστεί αυτό σε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανέφερε ότι «η Ε.Ε. θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης». Τόνισε, ωστόσο, πως η κάθε χώρα ξεχωριστά φέρει το δικό της μερίδιο ευθύνης για τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 14 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.