ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να ισχύσει το χαράτσι και το 2013 προτείνει ο Στουρνάρας

22:16 - 14 Μαρ 2013 | Οικονομία
Να ισχύσει το χαράτσι και το 2013 προτείνει ο Στουρνάρας
Να συνεχίσει να εισπράτεται το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013 ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ.

Ο υπουργός πρότεινε να συνεχιστεί η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, σε μια ηπιότερη μορφή, και να ενταχθει στον σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων από τις αρχές του 2014.

 

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Στουρνάρας σχολίασε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων. 

 

Ερωτηθείς να αποσαφηνίσει τι θα σημαίνει η τροποποίηση του τέλους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο.

 

Μάλιστα για την εισήγηση αυτή σύμφωνα με πληροοφίες έχουν ήδη ενημερωθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι, Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα βασικά ζητήματα διαφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, που αποχώρησε και αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές Απριλίου, ήταν το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φέτος.

 

Η τρόικα φρονώντας ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο, αφού κρίνει ότι ο σχεδιασμός του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα αντικασταστήσει - ενσωματώσει το χαράτσι δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ζητά η είσπραξή του τέλους μέσω της ΔΕΗ να διατηρηθεί και το 2013.

 

Στην επέκταση της επιβολής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και φέτος κατηγορηματικά αντίθετοι δήλωναν και ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:33 - 15 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.