ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέντρα ξένων γλωσσών: Πτώση εσόδων από 15%-30%

11:19 - 15 Μαρ 2013 | Οικονομία
Κέντρα ξένων γλωσσών: Πτώση εσόδων από 15%-30%
Η κρίση έχει δείξει για τα καλά τα δόντια της και στα κέντρα ξένων γλωσσών, δηλώνει ο Μάριος Μολφέτας, Marketing & Communication Manager στην εταιρεία PEOPLECERT Certifying Professionals.

Σύμφωνα με τον ίδιο "Σε σχέση με την αγορά εκπαίδευσης και πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας, είναι σίγουρο ότι η αγορά αντιμετωπίζει όπως όλη η οικονομία μεγάλες δυσκολίες. Σε σχέση με τους εκπαιδευόμενους μαθητές, παρότι δεν έχουμε άμεσα στοιχεία υπολογίζουμε την πτώση σε 15-30% και γνωρίζουμε από συνεργάτες μας, ότι έχουν γίνει προσαρμογές στις τιμές ανάλογες με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Παρόλα ταύτα σημειώνει ο Μάριος Μολφέτας τα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην είσπραξη των διδάκτρων από τους γονείς. Σημειώνεται ότι τα κέντρα ξένων γλωσσών φθάνουν περίπου τα 6.500. Το σύνολο δε των μαθητών που φοιτούν σε αυτά εκτιμώνται σε 510.000 παιδιά, εκ των οποίων οι 450.000 έχουν επιλέξει την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Κατακόρυφη πτώση καταγράφουν στα μεγέθη τους και τα κέντρα που είναι επιφορτισμένα με την πιστοποίηση εκμάθησης ξένων γλωσσών. Χαρακτηριστικά τονίζει ότι οι μαθητές που επιλέγουν πάνω από ένα πιστοποιητικό έχουν δραματικά περιοριστεί.

Σε σχέση με τον οργανισμό μας, το City & Guilds, αναφέρει ο Μάριος Μολφέτας έχει μια δυναμική πολιτική, βασιζόμενη στην οικονομική κατάσταση του φορέα μας τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα. Το μερίδιο αγοράς είναι σημαντικό και φθάνει το 10% . Οπως τονίζει από την αρχή της κρίσης, ο οργανισμός αποφάσισε να προχωρήσει σε ενέργειες που βοηθούν τους μαθητές του γονείς και τα φροντιστήρια. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2011, το City & Guilds έχει εφαρμόσει μια πολιτική δωρεάν επανεξέτασης, ώστε ένα υποψήφιος που πετυχαίνει το ένα μέρος της εξέτασής (οι εξετάσεις μας χωρίζονται σε δυο μέρη γραπτά και προφορικά) να έχει τη δυνατότητα αν περάσει το ένα να εκπαιδευτεί και να ξαναπροσπαθήσει χωρίς κόστος για το άλλο.

Πρόσφατα, ο οργανισμός μείωσε και τις τιμές του κατά 30%,καθιστώντας το πιστοποιητικό του το πιο οικονομικό/προσιτό δίπλωμα με διεθνή αναγνώριση. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός City & Guilds είναι Βρετανικό Royal Charity, αποτελεί δε το μεγαλύτερο οργανισμός πιστοποιήσεων στο κόσμο με 3.000.000 υποψηφίους και ιστορία 130 ετών.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 15 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.