ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Στόχος η διείσδυση 500 κωδικών ελληνικών προϊόντων σε 7000 σημεία πώλησης

11:26 - 21 Μαρ 2013 | Οικονομία
Με στόχο την αύξηση παρουσίας των τοπικών προϊόντων, της κρητικής διατροφής, αλλά και του τουρισμού σε Ουκρανία και Ρωσία, προχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης, μετέχοντας σε εκθέσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα και το Κίεβο.

Όπως σημειώνει ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας-εισαγωγέας τροφίμων, Διονύσης Ποπόφ, φέτος στα ράφια των ρωσικών σούπερ μάρκετ υπάρχουν 200 κωδικοί ελληνικών προϊόντων σε 2000 σημεία, σούπερ μάρκετ, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι σε 3 με 4 χρόνια να έχουν αυξηθεί οι κωδικοί ελληνικών προϊόντων σε 500 και να πωλούνται σε 7000 σημεία, σούπερ μάρκετ».

 

Με το brandname «ΚΡΗΤΗ»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στελέχη τής Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασαν το Brand name «ΚΡΗΤΗ» και τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα, ενώ σεφ από το νησί μαγείρεψαν και δίδαξαν παραδοσιακές γεύσεις με βάση το ελαιόλαδο, όπως απάκι με πετιμέζι, γαρίδες σαγανάκι, κρητικά χειροποίητα μακαρόνια (σκιουφιχτά), μοσχάρι φιλέτο με κρούστα αρωματικών της Κρήτης, κρητική σαλάτα με σταμναγκάθι, παπούλες, ντάκο με ντομάτα και μυζήθρα, μυζηθρόπιτες με μέλι και τσικουδιά.
Τα κρητικά εδέσματα προκάλεσαν το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών των δύο χωρών, των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και των τουριστικών φορέων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

 

Εκδήλωση στην Ουκρανία

Στην εκδήλωση στην Ουκρανία παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κιέβου, Anatolii Prysiazhniuk, ο οποίος αναφέρθηκε στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα από το 2012 με την Κρήτη, κάνοντας λόγο για «βαθιά και αληθινή γνωριμία με την Κρήτη».
Επίσης, χαρακτήρισε μοναδική τη διατροφική αξία της κρητικής κουζίνας, και πρότεινε την διοργάνωση έκθεσης κρητικών αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων στο κτίριο της Περιφέρειας Κιέβου, το μήνα Μάιο, σε ένα χώρο πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά όπως είπε.
Ακόμη επεσήμανε ότι, όπως αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα από την Ουκρανία στην Κρήτη, έτσι αυξάνεται και η παρουσία των κρητικών προϊόντων στα ράφια των ουκρανικών σούπερ μάρκετ.
Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου, που ήταν επικεφαλής τής αποστολής, τόνισε τη σημαντικότητα της ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στις Περιφέρειες τού Κιέβου και της Κρήτης. Ευχαρίστησε τους καταναλωτές στην Ουκρανία, που αγοράζουν και γεύονται τα κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα, ενώ παράλληλα προσκάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να συνεχίσουν να επιλέγουν για διακοπές την Ελλάδα και την Κρήτη, γιατί «πράγματι η φιλοξενία μας και ο πολιτισμός μας είναι ίσως μοναδικά στον κόσμο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία, Γ. Γεωργούντζος, χαρακτήρισε σπουδαία την εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, «που ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, αλλά και των Περιφερειών Κρήτης και Κιέβου».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.