ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Τα μέλη του ΤΧΣ πληρώνονται ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία τους

13:35 - 29 Μαρ 2013 | Οικονομία
Οι αμοιβές της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ορίζονται σε συνάρτηση με τα εξειδικευμένα προσόντα, την επαγγελματική εμπειρία και με τρόπο, ώστε να διατηρηθούν στις θέσεις τους, απαντά ο Γιάννης Στουρνάρας στις επικρίσεις που υπήρξαν.

Η τοποθέτηση Στουρνάρα διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση στις ερωτήσεις βουλευτών για τις απολαβές που είδαν το φως της δημοσιότητας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Μια από τις ερωτήσεις αυτές ήταν και η ερώτηση 11 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, η οποία κατατέθηκε για το υπουργείο Οικονομικών και χαρακτήριζε «προκλητικές» τις αμοιβές με το αίτημα να αναπροσαρμοστούν στα ανώτερα έστω όρια που προβλέπονται για δημόσιο λειτουργό.

 

«Οι αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ορίζονται στις εκάστοτε αποφάσεις διορισμού τους και δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση του Ταμείου», αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών.

 

Στην απάντησή του εξηγεί ακόμη ότι οι αμοιβές και αποζημιώσεις «ορίζονται με τρόπο ώστε να καθίσταται δυνατή η πρόσληψη και διατήρηση στις θέσεις τους, προσώπων με εξειδικευμένα προσόντα και επαγγελματική εμπειρία, δεν δύνανται να τύχουν μειώσεως κατά τη διάρκεια της θητείας των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν αποτελούν συνάρτηση των κερδών ή εσόδων του Ταμείου και αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με το Euro Working Group».

 

Την ερώτηση είχαν υπογράψει οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Σπύρος Λυκούδης, Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιάννης Πανούσης, Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα, Γρηγόρης Ψαριανός, Θωμάς Ψύρρας και δήλωναν έκπληξη για τις αμοιβές, επισημαίνοντας ότι δημιουργούν δικαιολογημένη αγανάκτηση σε μια κοινωνία που χειμάζεται.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.