ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σάββατο στην κυκλοφορία οι σταθμοί Μετρό Περιστερίου και Ανθούπολης

07:52 - 03 Απρ 2013 | Οικονομία
Το Σάββατο αναμένεται να ανοίξουν οι σταθμοί του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη και οι επιβάτες θα κάνουν στο εξής τη διαδρομή Περιστέρι-Σύνταγμα σε 12 λεπτά.

Το έργο παραδίδεται με πέντε χρόνια καθυστέρηση, καθώς οι σταθμοί των δυτικών προαστίων έπρεπε με βάση τον αρχικό σχεδιασμό να είχαν παραδοθεί από το 2008, σύμφωνα με τα Νέα.

 

Οι δυο σταθμοί απέχουν ο ένας από τον άλλο γύρω στα 750 μέτρα. Σύμφωνα με πηγές από την Αττικό Μετρό, με την έναρξη της λειτουργίας των δυο σταθμών αναμένεται να προστεθούν στο μετρό άλλοι 50.000 επιβάτες.

 

Ο τρίτος από τους σταθμούς των δυτικών προαστίων, το Χαϊδάρι, πιθανώς να δοθεί στην κυκλοφορία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά προάστια θα εξυπηρετεί καθημερινά 75.000 επιβάτες.

 

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις σταθμούς του μετρό στα νότια προάστια (Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη), η λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο. Το έργο, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2009.

 

Με την ολοκλήρωση όλων των έργων, όπως αναφέρουν από την Αττικό Μετρό, θα «αποσυρθούν» από τους δρόμους 37.000 οχήματα και θα εξυπηρετούνται καθημερινά 180.000 επιβάτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.