ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουξεμβούργο: Η βοήθεια στην Κύπρο δε θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ

09:32 - 12 Απρ 2013 | Οικονομία
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αυξήσουν την συμβολή τους -ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ- στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, παρά τις πληροφορίες ότι το κόστος διάσωσης της Κύπρου θα είναι τελικά υψηλότερο από το αναμενόμενο.

«Πιστεύω ότι η (πολιτική) θέση θα είναι ότι το ύψος της συμβολής θα παραμείνει στα 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου στο γερμανικό ραδιόφωνο από το Δουβλίνο όπου διεξάγεται την Παρασκευή η σύνοδος του Eurogroup.

Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ενδεχομένως θα μειώσει τις ανάγκες χρηματοδότησης και η λήψη άλλων μέτρων θα συμβάλει στην πλήρωση του κενού, είπε ο Λικ Φρίντεν.

Αρχικά η Κύπρος επρόκειτο να συμβάλει με 7 δισ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αυξηθεί σε 13 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός πακέτου διάσωσης που αναμένεται να είναι συνολικού ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Γνωρίζω ότι πλέον οι ανάγκες χρηματοδότησης είναι κάπως ψηλότερες για την περίοδο 2013-2016, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.