ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πάει καλά, υπάρχει σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις Σταϊκούρα-τρόικας

23:42 - 12 Απρ 2013 | Οικονομία
Σχεδόν έξι ώρες διήρκεσε η νέα συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.

Όλα δείχνουν ότι τα περισσότερα θέματα βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης και η συμφωνία, βάσει της οποίας θα προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, αναμένεται να κλείσει ίσως και το Σάββατο.

 

«Πάει καλά, υπάρχει σημαντική πρόοδος, υπάρχουν ορισμένα θέματα που παραμένουν ανοικτά», επισήμανε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση. «Ελπίζω να κλείσουμε αύριο» δήλωνε, εξάλλου, άλλος κυβερνητικός παράγοντας. Δήλωση χαρακτηριστική της σπουδής που διακατέχει την κυβέρνηση να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εάν είναι δυνατόν έως την προσεχή Τρίτη.

 

Έπειτα από δύο διαδοχικούς κύκλους διαπραγματεύσεων και πολλές πολύωρες συνεδριάσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ένα από τα βασικότερα θέματα που έκλεισαν τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν αυτό του λεγόμενου δημοσιονομικού κενού, δηλαδή της εκτιμώμενης μαύρης τρύπας στον προϋπολογισμό, που απειλούσε με νέα μέτρα.

 

Πράσινο φως για τη μείωση του τέλους ακινήτων;

 

Πράσινο φως φέρεται να έχει δοθεί για τη μείωση του ειδικού τέλους ακινήτων σε ποσοστό κοντά στο 15%, ενώ ακανθώδες θέμα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, που θα πρέπει να κλείσει τις επόμενες ημέρες, αποτελεί και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, για το οποίο συζητούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες.

 

Στο θέμα του Δημοσίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εμφανίζεται να έχει αναλάβει ρητή δέσμευση για ολοκλήρωση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων «με τον καλύτερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.