ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φακελάκι: Δωροδοκία ή ευγνωμοσύνη; Είναι θέμα έκφρασης!

12:36 - 15 Απρ 2013 | Οικονομία
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ρύθμιση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή και προβλέπει ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης", σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Σημειώνεται ότι η αρχική ρύθμιση, που εισήγαγε προς ψήφιση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης, ανέφερε ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή χωρίς χρηματική αξία προς έκφραση ευγνωμοσύνης'.

 

Στην ρύθμιση που εγκρίθηκε ωστόσο στις 6 Μαρτίου από το Κοινοβούλιο με ευρύτατη πλειοψηφία, δεν αναφέρεται η επίμαχη έκφραση "χωρίς χρηματική αξία", όπως αναφέρει το Mega.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πανούσης, ο οποίος ζητεί να αποσυρθεί η "τροποποιημένη" ρύθμιση από το υπουργείο, κατέθεσε την αρχική πρόταση προκειμένου να μην ανοίξει ο "ασκός του Αιόλου" για υπαλλήλους που έχουν δεχτεί απλά δώρα και κινδυνεύσουν να χαρακτηριστούν επίορκοι.

 

Πάντως σε παρέμβασή του στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ανέφερε ότι η επίμαχη φράση αφαιρέθηκε γιατί όπως είπε "δεν υπάρχει δώρο χωρίς χρηματική αξία".

 

 

Μάλιστα όπως είπε και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μιλώντας στον ΑΝΤ1, «κανένας υπάλληλος δεν τιμωρήθηκε για ανθοδέσμη ή για γλυκά» και πρόσθεσε ότι «πιστεύω πως πρέπει να προσδιοριστεί νομοθετικά το θέμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπει ένα πλαφόν. Οι γιατροί παίρνουν χοντρά φακελάκια. Από την πίσω πόρτα το φακελάκι και το γρηγορόσημο νομιμοποιούνται».

 

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ακόμη και στην περίπτωση που αποσυρθεί η εν λόγω διάταξη, για τους ίδιους παραβάτες έχουν παραγραφεί τα αδικήματα. «Και μία μέρα να ισχύει ο νόμος, παραγράφονται τα προηγούμενα αδικήματα».

 

 

Διαβάστε επίσης:

 


Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 15 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.