ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράιχενμπαχ : Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση

12:22 - 16 Απρ 2013 | Οικονομία
Η κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να συνεχίσει το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων για ανάπτυξη και απασχόληση και αυτό το βλέπουν και στην Ευρώπη.

Υπάρχει θέληση στην Επιτροπή να στηρίξει την Ελλάδα στο δρόμο ανάκαμψης, καθώς στην Ευρώπη βλέπουν ότι είναι σοβαρές οι προθέσεις της κυβέρνησης.

 

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Χορστ Ράιχενμπαχ στο συνέδριο του «Economist» με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας» ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την βελτίωση της χρηματοδότησης, δήλωσε αισιόδοξος μετά τις επαφές του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τα στελέχη της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος τους επόμενους μήνες, αν και συμπλήρωσε στη συνέχεια, ότι απομένει να δούμε αν θα επιτευχθεί αυτή η απόφαση.

 

Αναφερόμενος στην αποκατάσταση της ρευστότητας, είπε ότι η προοπτική είναι κατάλληλη και ελπιδοφόρα μέχρι το 2015.

 

Την αισιοδοξία αυτή τη στηρίζει στις δόσεις ύψους 4 δισ. ευρώ ετησίως μέσω του ΕΣΠΑ ενώ είπε ότι είναι διαθέσιμα 2 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις αν και κλειδί παραμένει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία χρηματοδοτικού φορέα - εργαλείου για να αξιοποιηθούν από την πραγματική οικονομία κεφάλαια που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.

 

Ακόμη σημείωσε τη σημασία των προσπαθειών που γίνονται σε όλα τα επίπεδα για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, για την αύξηση εξαγωγών για τη βελτίωση του φορολογικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος τη διαμόρφωση και τη ρευστότητα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.