ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πουλήθηκε και τρίτο νησί στο Ιόνιο - Νοτιοαφρικανός αγόρασε με 2,8 εκ. ευρώ τη Σοφιά

09:43 - 22 Απρ 2013 | Οικονομία
Ένα ακόμη ελληνικό ιδιωτικό νησί πουλήθηκε σε ξένο αγοραστή. Πρόκειται για τη «Σοφία» στο Ιόνιο πέλαγος που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων (όπως ο Σκορπιός) και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση, με 170 στρέμματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», η οικογένεια Κωνσταντίνου στην οποία άνηκε το νησί, προέβη σε πώληση μέσω πλειστηριασμού στη Νότια Αφρική.

 

Τελικά, το αγόρασε ένας Νοτιοαφρικανός υπήκοος (δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία) έναντι του ποσού των 2,8 εκατ. ευρώ. Ο Νοτιοαφρικανός κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά η οποία ωστόσο ήταν αισθητά χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση, κάτι που αποδεικνύει την κρίση που υπάρχει στην αγορά ακινήτων.


Το δημοσίευμα αναφέρει πως στις προθέσεις του αγοραστή είναι η αξιοποίηση του νησιού για λόγους παραθερισμού: η περιοχή επιτρέπει την κατασκευή έως έξι παραθεριστικών κατοικιών, έχει δυνατότητα παροχής νερού (υπάρχει γεώτρηση), όμως δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.


Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές ελληνικών νησιών δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο εμίρης του Κατάρ (που απέκτησε την Οξυά) ενδιαφέρεται για την αγορά ακόμα πέντε νησίδων στις Εχινάδες Νήσους.

 

 

 

Διαβάστε:

 


Τελευταία τροποποίηση στις 11:16 - 22 Απρ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.