ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόσοβο-Ελλάδα: Ημερίδα για την οικονομική συνεργασία

15:02 - 23 Απρ 2013 | Οικονομία
Hμερίδα που διοργανώθηκε από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Κοσόβου με τίτλο «Κόσοβο-Ελλάδα, Οικονομικές Σχέσεις: Προκλήσεις και Προοπτικές» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στην Πρίστινα (Κόσοβο).

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν περίπου 250 συμμετέχοντες εκ των οποίων 70 περίπου ήταν έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο Κόσοβο.

 

Παρευρέθηκαν 37 ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και επίσης εκπρόσωποι επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο Κόσοβο, στην ΠΓΔΜ και στην Αλβανία.

 

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο κ. Χρήστος Φαρμάκης Συμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Πρίστινα. Μετά την ομιλία - χαιρετισμό του Επικεφαλής Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας  Πρέσβη κ. Μοσχόπουλου, ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Μπέτσαΐ παρουσίασε την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

 

Εξάλλου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Προέδρων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ραβάνη και του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κοσόβου κ. Γκερτζαλίου.
    
Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τον Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων στο Κόσοβο, τον Οργανισμό Ιδιωτικοποιήσεων,  τον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων και έγιναν παρουσιάσεις στα πλαίσια των θεματικών ενοτήτων από τον εκπρόσωπο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Πρίστινα κ. Thomas Gnocchi, από στελέχη των υπουργείων και οργανισμών και τις επιχειρήσεις: ALUMIL, MAMIDOIL, NEW Co FERONIKEL Coplex, την PLANET AE,  TUV AUSTRIA ALBANIA (HELLAS">TUV AUSTRIA HELLAS), POLYECO, και CITY COLLEGE και χαιρετισμός του εκπροσώπου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κοσόβου στην Θεσσαλονίκη κ. Νίνη. (επισυνάπτεται πρόγραμμα)
    
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) που ξεπέρασαν τις 110 και σχεδόν όλες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.  

 

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον κ. Μιχαηλίδη, Γενικό Διευθυντή,  πραγματοποίησε ιδιαίτερο πρόγραμμα συναντήσεων με Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων Κοσόβου, με εδώ Οργανισμό Σιδηροδρόμων, με Οργανισμό ελέγχου και διαχείρισης δικτύου, με Γενικό Διευθυντή ορυχείων Τρέπσα, με Γενικό Διευθυντή Ορυχείων σιδηρονικελίου καθώς και με εκπροσώπους μεγάλων μεταφορικών εταιρειών.

 

Στα πλαίσια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δυνατοτήτων και των δραστηριοτήτων του ΟΛΘ όπως επίσης και της ΔΕΘ HELEXPO, που διοργανώνει την ελληνική συμμετοχή σε εμπορική έκθεση  που πραγματοποιείται στις 14 Μαΐου 2013 στην Πρίστινα.

 

 

Διαβάστε:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.