ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπάνα 20.000 ευρώ γιατί "σήκωσαν" τις μπάρες

12:02 - 24 Απρ 2013 | Οικονομία
Με πρόστιμα που φτάνουν ως και τα 20.000 ευρώ και κατάσχεση της περιουσίας τους απειλούνται οδηγοί φορτηγών που "σήκωσαν τις μπάρες" των διοδίων, για να μην πληρώσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, αρκετοί ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν λάβει εξώδικα και διαταγές πληρωμής από την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", την "Νέα Οδό" και την "Ολυμπία Οδό", ενώ η πρώτη εταιρεία καλεί τους ιδιοκτήτες φορτηγών να πληρώσουν τις οφειλές μέχρι τα τέλη Απριλίου, ειδάλλως θα ασκήσει τα δικαιώματά της.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας υπόθεση επαγγελματία οδηγού τριαξονικού φορτηγού που καλείται να πληρώσει 10.000 ευρώ. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται "ύψιστης σημασίας" καθώς μπορεί να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για άλλες υποθέσεις.

 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών ζητεί παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, προτείνοντας "κούρεμα" των προστίμων κατά 50% και εξόφληση σε 60 δόσεις και μείωση των διοδίων σε ποσοστό 50%.

 

"Η αύξηση των τελών διοδίων από τους παραχωρησιούχους σε ποσοστό 325% και σε πολλές διαδρομές, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων, να υπερβαίνει το 500%, έφερε χιλιάδες συναδέλφους μας σε αδυναμία καταβολής των τελών διοδίων, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές, προς τους παραχωρησιούχους, αρκετά μεγάλα ποσά, τα οποία αδυνατούν να εξοφλήσουν" αναφέρουν.

 

http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2013/02/tolls.jpg

 

Διαβάστε:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.