ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Τον Ιούνιο η συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

19:17 - 24 Απρ 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: Τον Ιούνιο η συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον προέδρο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν είναι εφικτό να προστεθεί στο Πολυνομοσχέδιο διάταξη για μείωση του ΦΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απέκλεισε, την Τετάρτη, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, το ενδεχόμενο να μπει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που να προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας.

 

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, σημείωσε. Ερωτηθείς αν είναι εφικτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για άμεση μείωση του φόρου, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «δεν είναι εφικτό αυτό», καθώς «έχει κλείσει πια η διαπραγμάτευση».

 

«Έχουμε κάνει προσπάθειες, είπαμε ότι τον Ιούνιο και να πάνε καλά τα δημοσιονομικά πράγματα θα το ξαναδούμε», επισήμανε.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ενώ το ΠΑΣΟΚ επανήλθε σε αυτό και την Τετάρτη.

Σε ενημέρωσή του, το Κίνημα τονίζει ότι παρακολουθεί με ομάδα επιστημόνων εδώ και καιρό το θέμα και κυρίως τη συνολική απόδοση του ΦΠΑ το 2011, 2012 και α' τρίμηνο 2013 σε συνδυασμό με το τρόπο που αντιδρά η αγορά.

 

Με εντολή Βενιζέλου, ο κ. Σαχινίδης είχε συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες τις τελικές εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου και της τρόικας.

 

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τη μείωση του ελλείμματος του 2012 στο 6% (χωρίς την αμιγώς λογιστική εγγραφή των κονδυλίων της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ) και την επίτευξη πλέον πρωτογενών πλεονασμάτων, επιτρέπουν να τεθεί άμεσα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ώστε αυτή να λειτουργήσει θετικά κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.

 

Στο ενημερωτικό σημείωμα σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά σκόπευε ο κ. Βενιζέλος να θέσει στη συνάντηση των τριών αρχηγών πριν την κατάθεση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

 

Εφόσον όμως, λόγω και της απουσίας κ. Κουβέλη στο εξωτερικό, η κυβέρνηση προέκρινε τη συνάντηση αντιπροσωπειών των τριών κομμάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Σαχινίδη, που χειρίζεται το θέμα και έχει επεξεργαστεί όλα τα στοιχεία, να το θέσει την Τρίτη προκειμένου να τεθεί και από την κυβέρνηση στην τρόικα τώρα, με βάση τα τελικά δημοσιονομικά δεδομένα που υιοθετεί.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 07:53 - 25 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.