ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΕ: Από 1η Ιουλίου μπορεί να μειωθεί το ΦΠΑ στην εστίαση

18:08 - 25 Απρ 2013 | Οικονομία
ΣΕΤΕ: Από 1η Ιουλίου μπορεί να μειωθεί το ΦΠΑ στην εστίαση
Την αισιοδοξία του ότι το ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί από 23% στο 13% από την 1η Ιουλίου εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης μετά τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θ. Λυμπερόπουλος.

«Είναι πάγια η θέση του ΣΕΤΕ. Ήταν μέγα λάθος. Έπρεπε να είχαμε προτείνει κάτι άλλο. Είναι προφανές ότι βγαίνουμε εκτός ανταγωνισμού. Όλοι το υποστηρίζουν. Από 1η Ιουλίου θα έχει πέσει εκτιμώ. Καλύτερα θα ήταν από το 1 Μάη, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα. Βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα πετύχει το αυτονόητο» σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης.


Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. «Είναι κι εδώ πάγια η θέση του ΣΕΤΕ. Σε περιόδους κρίσης δεν υπάρχει λόγος να περιορίζουμε την αγορά. Όποιος θέλει ανοίγει, να σκεφτόμαστε το τουρίστα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι αυτό γίνεται σε άλλες πόλεις με τουρισμό όπως η Αθήνα.


Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να ανοίγουν όλες ειδικά σε κέντρο. Επειδή δύσκολο να πει τι είναι κέντρο κανείς καλό είναι να είναι ελεύθερο. Για ποιο λόγο να περιορίζουμε τον καταναλωτή» σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης.


Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την άποψη του υπουργείου για άνοιγμα 7 Κυριακές και απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά. «Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δέχονται, πάντως, ότι πρέπει να είναι ανοικτά. Είμαστε εδώ, για να πάμε εκεί που είναι όλη η Ευρώπη. Κάθε ιδέα μπορεί να συμβάλλει θετικά» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.


Την αντίθεση του εξέφρασε ο κ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος έκαν λόγο για κίνδυνο καρτελοποίησης της αγοράς. «Το θέμα είναι πολιτικό. Όχι να λέμε όλα ελεύθερα κι όλα λύνονται. Αυτά τα μαγαζιά αν λείψουν θα διαμορφωθεί καρτέλ . Πρέπει να προστατεύουμε τα μικρά μαγαζιά, μια κλειστή κοινωνία σε καρτελ θα γίνει».

 

taxi450 250413


Πλαφόν στη χρέωση για περιηγήσεις με ταξί


Στη συνάντηση μεταξύ του Υπ. Ανάπτυξης, του ΣΕΤΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί αποφασίστηκε να προωθηθούν μια σειρά από μέτρα για την ομαλοποίηση της αγοράς.


Σε σχέση με το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών που έχουν εντοπιστεί, αποφασίστηκε οι έλεγχοι να συνεχιστούν και να ενταθούν, ενώ θα εξεταστεί η καλύτερη ασφάλιση της λειτουργίας των ταξιμέτρων.


Επίσης αποφασόστηκε να διαμορφωθεί ένα σύστημα πιστοποίησης, έτσι ώστε να υπάρχουν οχήματα με ένα ειδικό σήμα ποιότητας, για τους τουρίστες που θέλουν πιο ποιοτικές υπηρεσίες.


Επιπλέον, θα αντικατασταθεί το σύστημα για περιηγήσεις τουριστών. Σήμερα υπάρχει συγκεκριμένη χρέωση μέχρι 20 λεπτά και μετά ελεύθερο τιμολόγιο. Εκτιμάται ότι λειτουργεί αρνητικά για την εικόνα λόγω εξωφρενικών χρεώσεων. Συμφωνήθηκε να καταλήγει σε χρέωση 25 ευρώ την ώρα για τις περιηγήσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:04 - 25 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.