ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δρόμο του μεταξιού ο Αντώνης Σαμαράς με διαβατήριο τη συνεργασία COSCO – ΟΛΠ

11:10 - 26 Απρ 2013 | Οικονομία
Στο δρόμο του μεταξιού ο Αντώνης Σαμαράς με διαβατήριο τη συνεργασία COSCO – ΟΛΠ
Επίσημη επίσκεψη στη Κίνα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει από τις 15 έως τις 19 Μαΐου ο πρωθυπουργός. Μετά τον γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ, που επικεφαλής 100 επιχειρηματιών πήρε αυτές τις ημέρες το δρόμο του μεταξιού, ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο δεύτερος ηγέτης από ευρωπαϊκή χώρα που θα συναντηθεί με την κινεζική ηγεσία.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από κλιμάκιο επιχειρηματιών, καθώς κεντρικός στόχος την παρουσίας στο Πεκίνο είναι η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να διερευνήσει το κινεζικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων λιμανιών και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Η συμφωνία ΗΡ – COSCO έχει ήδη ανοίξει το δρόμο.
 
cosco-σαμαρας
 
Όπως έχει σημειώσει σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εκπομπή "Χαριν Οικονομίας" στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Πυθαγόρας Παπαδημητρίου Γενικός Δ/ντης σε Ελλάδα και Κύπρο της Hewlett Packard το παράδειγμα του αμερικανικού κολοσσού αναμένεται να το ακολουθήσουν κι άλλοι καθώς η Ελλάδα αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη κέντρων logistics, λόγω εγγύτητας με τις περιοχές παραγωγής της ανατολής, αλλά κι εύκολης πρόσβασης με τα καταναλωτικά κέντρα της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι η κορεατική εταιρεία LG και η κινεζική Lenovo είναι στα χνάρια της ανταγωνίστριας ΗΡ.
 
Τη σημασία του λιμανιού του Πειραιά αναδεικνύει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, όπου σημειώνεται ότι η αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τα επόμενα χρόνια αναμένεται να φέρει επενδύσεις και δημιουργήσει υπεραξίες σε επιχειρήσεις συνδεόμενες με το λιμάνι ύψους 5,1 δισ μέχρι το 2018.
 
images 
 
Σημειώνεται ότι η αύξηση της διακίνησης εμπορευμάτων δια μέσου του Πειραιά από την PCT S.A. σύμφωνα και με τα στοιχεία του α' τριμήνου όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν και από τη Cosco Pacific ήταν θεαματική. Σημείωσαν άνοδο 22%, αγγίζοντας τα 735,500,000 δολ., αντικατοπτρίζοντας την σταθερή ανάπτυξη στην επιχείρηση τερματικού σταθμού και την ικανοποιητική ανάπτυξη των εργασιών χρηματοδοτικής μίσθωσης εμπορευματοκιβωτίων.
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 26 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.