ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβόπουλος: Μέχρι τα μέσα του 2014 η επιστροφή στην ανάπτυξη - Τα χειρότερα είναι πίσω μας

12:38 - 26 Απρ 2013 | Οικονομία
Προβόπουλος: Μέχρι τα μέσα του 2014 η επιστροφή στην ανάπτυξη - Τα χειρότερα είναι πίσω μας
«Η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τα μέτρα λιτότητας, λόγω των μεγάλων οικονομικών ανισορροπιών» τόνισε ο Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο διοικητής της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, σημειώσε πως «τα χειρότερα από την κρίση είναι πίσω μας. Δεν λέω ότι δε θα υπάρχουν αναταράξει ή εμπόδια στο δρόμο της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο νομίζω πως έχουμε ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες για την οικονομία». 

 

Ο επικεφαλής της ΤτΕ σημειώσε ακόμα ότι «τα πρώτα σημάδια επιστροφής στην ανάπτυξη θα αρχίσουν να γίνονται ορατά από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο η ανάπτυξη να έρθει νωρίτερα.»

 

Ο κ. Προβόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική, επειδή κατά την εβδομάδα πριν από την απόφαση για τα επιτόκια της ΕΚΤ επικρατεί λεκτική πειθαρχία.

 

Για την λιτότητα ο Κεντρικός Τραπεζίτης τόνισε πως στην Ελλάδα, ο ταχύς ρυθμός της δημοσιονομικής εξυγίανσης είχε οδυνηρό κόστος και μεταφράσθηκε σε αύξηση της ανεργίας, σε χαμηλότερα εισοδήματα, σε χαμηλότερους μισθούς και σε αύξηση των φόρων.

 

«Αλλά, δεδομένων των βαθιών αρχικών δημοσιονομικών ανισορροπιών μας, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση», τόνισε.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 26 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.