ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών από το ΤΑΙΠΕΔ

16:30 - 26 Απρ 2013 | Οικονομία
Πρόκειται για μία πλατφόρμα μέσω της οποίας θα παρέχεται η δυνατότητα προώθησης δημόσιων ακινήτων, όπου θα παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία τους, και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εύκολη πρόσβαση από όλο τον κόσμο.

Την υλοποίηση διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών  και αξιοποίησης ακινήτων ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

 

pwleitai400 260413

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη δημιουργία μιας απολύτως διαφανούς ηλεκτρονικής αγοράς, που θα παρέχει τη δυνατότητα προώθησης δημόσιων ακινήτων και διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auction), μέσα από ένα φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο marketing και ενημέρωσης, παρέχοντας εύκολη και άμεση πρόσβαση σε τεχνικά και νομικά στοιχεία των ακινήτων, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Γιάννης Εμίρης, ανέφερε: «Πρόκειται για μια καινοτόμο προσπάθεια, με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τη διαφάνεια, την ταχύτητα και την ανταγωνιστική ένταση των διαγωνιστικών διαδικασιών μας, ώστε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον με τον βέλτιστο τρόπο, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Στο ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως μοχλό ανάπτυξης και πρόθεση μας είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμα εργαλεία που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα».

 

Η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών αξιοποίησης ακινήτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός τους τρίτου τριμήνου του έτους και σκοπός είναι να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα εργαλεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Η ανάπτυξη και διαχείριση του συστήματος θα γίνει από την ΕΤΑΔ Α.Ε. σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Διαβάστε επισης:

 

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.