ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ΓΣΕΕ - εργοδότες, με τη νέα μείωση μισθών προ των πυλών

07:22 - 09 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ΓΣΕΕ - εργοδότες, με τη νέα μείωση μισθών προ των πυλών
Με τη λήξη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας να έρχεται την επόμενη Τρίτη, οι «κοινωνικοί εταίροι» θα συναντηθούν σήμερα για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ.

Τα τοπίο για τους εργαζόμενους μόνο ευοίωνο δεν είναι, με την αγορά εργασίας να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος είχε δηλώσει πως η «παραδοσιακή» ΕΓΣΕΕ «έχει ξεπεραστεί από τη σημερινή πραγματικότητα», απορρίπτοντας το αίτημα των συνδικάτων για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,39 ευρώ. Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων δε μετέχουν στη συνάντηση, επικαλούμενοι τις προετοιμασίες του συνεδρίου του ΣΕΒ, την προσεχή Δευτέρα.

 

daskalopoulos-5-660 0 1

 

Την Τετάρτη, η ΕΣΕΕ,  με ανακοίνωση της είχε σημειώσει πως  λήξη της μετενέργειας θα επιφέρει νέες αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις με τη μείωση των μισθών να φθάνει έως και 20%, επισημαίνοντας εκ νέου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και τονίζοντας ότι:

«Επί του παρόντος η ΕΣΕΕ μπορεί να μετέχει σε μία συμφωνία εργασιακής ειρήνης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την ανάσχεση της ανεργίας, την πάταξη της ανασφάλιστης και "μαύρης" εργασίας, καθώς και την επιθυμία όλων να επιστρέψει η διαδικασία στην αρμοδιότητά μας και να επαναθεσμοθετηθεί η υποχρεωτική επέκταση της ΕΓΣΣΕ».

 

Στη σημερινή συνάντηση δε θα συμμετέχει το ΠΑΜΕ, με την παράταξη του (ΔΑΣ) να μιλά για προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και να τονίζει πως οι δυνάμεις του «δε θα  νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια συζήτηση που πάνω στο τραπέζι είναι μόνο το πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι

».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 09 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.