ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Το 72% των επαγγελμάτων έχει απελευθερωθεί

13:47 - 09 Μαϊ 2013 | Οικονομία
«Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδο στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

«Έχει επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδιωκόμενης απελευθέρωσης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι 72% του συνόλου των επαγγελμάτων είναι πλέον «πλήρως απελευθερωμένο».

Ενδεικτικά ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στους συμβολαιογράφους, στα ταξί, στους αναλογιστές, στους ορκωτούς εκτιμητές, στους γεωτεχνικούς, κ.ά.

«Απελευθερώνουμε αγορές και επαγγέλματα για τη μεγέθυνση του ΑΕΠ, την καταπολέμηση της ανεργίας και την πτώση των τιμών στην αγορά» δήλωσε.

«Για πρώτη φορά από το 1968 οι τιμές μειώθηκαν τον Μάρτιο εφέτος. Οι τιμές πέφτουν πλέον στην Ελλάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι άργησαν να πέσουν», επισήμανε.

Όπως είπε, το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 15%, αν στην Ελλάδα η απελευθέρωση είχε φθάσει στο επίπεδο των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. 

Το άνοιγμα των επαγγελμάτων αποτελεί τον δεύτερο βασικό πυλώνα του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, μετά τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Η τρόικα θεωρεί την απελευθέρωση ως προϋπόθεση για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα της οικονομίας και να τονωθεί η ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ύπαρξη του παρατηρητηρίου και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμα ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή με ρυθμίσεις για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τη λειτουργία της αγοράς καυσίμων κ.τλ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.