ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επί ποδός στο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης Σαμαρά στην Κίνα

20:06 - 09 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα, από τις 15 έως 19 Μαΐου, για το οποίο υπάρχουν προσδοκίες ότι θα δώσει ώθηση στις διμερείς σχέσεις, με υπογραφή σειράς συμφωνιών, ιδίως στους τομείς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και το άνοιγμα των αγορών, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece.

 

Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να κλείσουν οι περισσότερες εκκρεμότητες μέχρι την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Πεκίνο στις 15 του μηνός.Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για το ταξίδι στην Κίνα, στο Μαξίμου παρέμεινε ο υπουργός Οικονομικών για συνεργασία με τον κ. Σαμαρά εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, όπου θα κλείσει το θέμα των δόσεων.

 

Η προσδοκία είναι ότι το Eurogroup θα αποφασίσει την εκταμίευση περισσότερων από 7 δισ. ευρώ, δίνοντας το πράσινο φως για τις δόσεις του Μαΐου (4,2 δισ. ευρώ) μαζί με εκείνη του Ιουνίου (3,2 δισ. ευρώ) καθώς δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις προς εκπλήρωση προκειμένου να δοθεί η διπλή δόση.

 

Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας για το θέμα της μείωσης του προσωπικού.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταμάτης έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνος για την κατάργηση-συγχώνευση φορέων και νομικών προσώπων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος με τους φορείς που θα καταργηθούν δεν έχει ακόμη «κλείσει» και καταβάλλεται προσπάθεια να έχει οριστικοποιηθεί πριν από την αναχώρηση του κ. Σαμαρά για την Κίνα.

 

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, από κοινού με τον του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχαν συνάντηση με εκπροσώπους από περίπου 70 Δήμους, που έχουν αιτηθεί και λάβει χρηματοδότηση προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους.Η συνολική οφειλή των Δήμων προς τις τοπικές αγορές ανέρχεται σε περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ.

 

 

Διαβάστηκε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.