ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Στουρνάρας: Πάμε για μία δόση

00:35 - 10 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας, έτσι ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να μην παρουσιαστούν προβλήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως την Παρασκευή θα πρέπει να είναι έτοιμες όλες οι διοικητικές πράξεις έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την εκταμίευση της δόσης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη Δευτέρα να αποφασιστεί η εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου μαζί με αυτή του Μαΐου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως το θέμα έχει τεθεί σε ανεπίσημο επίπεδο, επεσήμανε όμως χαρακτηριστικά «ας πάρουμε πρώτα τη μία». Σύμφωνα πάντως με τον Υπουργό Οικονομικών δεν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις.
 

Αναλυτικά ο διάλογος του υπουργού με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε λίγο για τη συνάντηση; Είναι ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας;

Ι. Στουρνάρας: Ναι, βέβαια. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να βγούνε όλες οι διοικητικές πράξεις, οι υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο. Ελπίζω.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι υπάρχει χαλάρωση;

Ι. Στουρνάρας: Όχι, καμία χαλάρωση δεν υπάρχει, αλλά επειδή είχαμε Διακοπές του Πάσχα εδώ, διακοπές και στις Βρυξέλλες δύο μέρες τώρα, προσπαθούμε αύριο να είμαστε οκ.

Δημοσιογράφος:
Πάμε να πάρουμε δύο δόσεις ή μία;

Ι. Στουρνάρας: Για μία. Ας πάρουμε τη μία και βλέπουμε.

Δημοσιογράφος: Θα παλέψετε και για τη δεύτερη;

Ι. Στουρνάρας:
Ε βέβαια. Καταρχήν, η δεύτερη έχει τεθεί μόνο σε τεχνικό επίπεδο. Δεν έχει γίνει κουβέντα ακόμα στο Eurogroup.

Δημοσιογράφος: Βλέπετε καθυστερήσεις σε επίπεδο υπουργείων;

Ι. Στουρνάρας: Όχι, δεν βλέπω καμία καθυστέρηση.

http://live.nooz.gr/image.ashx?fid=641632

ΔΝΤ: Πάγος για νέο κούρεμα

 

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διεμήνυσε την Πέμπτη από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που δίνει.

Πρόσθεσε πως οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, θα απαιτηθεί σημαντική επιπλέον βοήθεια και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν προσθετή ανακούφιση του χρέους, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά κάτω του 110% του ΑΕΠ ως το 2022.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Αθήνα έχει σημειώσει πρόοδο, όσον αφορά στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της δόσης, η οποία -όπως είπε- αναμένεται λίγο μετά τη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου.

 

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.