ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στο τραπέζι για την εθνική συλλογική σύμβαση - ΣΕΒ: Δεν κόβεται το επίδομα γάμου

23:39 - 13 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Ξανά στο τραπέζι για την εθνική συλλογική σύμβαση - ΣΕΒ: Δεν κόβεται το επίδομα γάμου
Οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου μη λαμβάνοντας υπόψη την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τρίτη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρεται πως μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει η σήμερα ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στους εργαζόμενους που το λαμβάνουν και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος».

 

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση είναι συνεπής προς την εργασιακή πραγματικότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ και δείχνουν τις αρχές και πρακτικές με τις οποίες οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις από την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ, και την έναρξη της μετενέργειας.

 

«Οι επιχειρήσεις μας δίνουν τις υψηλότερες αμοιβές, τηρούν διαδικασίες ουσιαστικής συνεννόησης με τους εργαζομένους τους και είναι οι πλέον συνεπείς στην εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε όλη την οικονομία. Γι' αυτό άλλωστε, περιπτώσεις μονομερούς μείωσης κατώτατου μισθού από 751 ευρώ σε 586 όπως προβλέπει ο νόμος, πρακτικά δεν έχουν υπάρξει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Συνάντηση στο παρά πέντε για τη Σύμβαση Εργασίας

 

Με την μετενέργεια της προηγούμενης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας να εκπνέει την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα συναντηθεί εκ νέου με τους εργοδοτικούς φορείς στις 10 το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΓΣΣΕ, με την απειλή νέων μειώσεων στους μισθούς να είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ για 45 κλάδους.

 

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα και αποφάσισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τους εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και τον ΣΕΒ) να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό, και να υπογράψουν την ΕΓΣΣΕ ώστε οι εργαζόμενοι να κατοχυρώσουν ό,τι δεν κατήργησαν με νόμους οι κυβερνήσεις.

 

  

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120110/low/assets_LARGE_t_420_54020003.JPG

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:23 - 14 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.